Categories
Litteratur

Bokfredag: Elephant and Piggie av Mo Willems

Den engstelige elefanten Gerald er bestevenn med grisen Piggie. Eirik bestilte We are in a Book til oss etter å ha lest en artikkel om den, og siden har vi plusset på med Listen to my Trumpet. To titler til burde lande i postkassa hvert øyeblikk. Vi vil ha mer elefant og gris!

To Elephant and Piggie-bøker

We are in a Book kan, hvis jeg skal komme trekkende med mitt forgangne grunnfag i litteraturvitenskap, kalles verfremdungs-effekt for de minste. Eller Sofies verden i morsomt mini-format, om du vil. Gerald og Piggie blir klar over at de er inne i ei bok, og at dette fører med seg mye morsomt — men hva skjer når boka er slutt? GERALD HAR JO MER Å GI!

Gerald og Piggie oppdager leseren

Formatet er tegneserieaktig, men minimalistisk. Og det funker. Det er i grunnen synd for norske småttinger at ikke noen av disse bøkene er oversatt. De er enkle og morsomme og ganske smarte. På den annen side gir dette oss en unnskyldning for å kjøpe dem til straks-tredjeklassingen og bruke dem som en introduksjon til lesing på engelsk. Det er også såpass lite og enkel tekst at simultanoversettelse er supergreit.

Dagens anbefaling: Anskaff We are in a Book til et barn nær deg. Les høyt og med innlevelse. Og se om ikke dere koser dere omtrent like mye begge to. Banana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *