Categories
Feminist Media Personlig

Ikke i mitt navn

– Alle ekteskap er nå overført til et kjønnsnøytralt register som ingen kristne ville ha giftet seg inn under.

Dette sier Nina Karin Monsen til NTB i dag.

Forhåpentlig er det få andre enn Monsen selv som tror at hun snakker på vegne av alle norske kristne, men som kristen selv, men jeg vil likevel benytte anledningen til å si: Ikke i mitt navn, Monsen! Jeg er kristen, gifta meg i kirka (nåja, kirkekjelleren, men det er bygget som teller) under den gamle ekteskapsloven og ville gladelig gjort det igjen med den nye loven (og den samme mannen, selvfølgelig!)

Jeg lurer litt på hvordan denne saken kom til. Hadde NTB ingen anledning til å stille spørsmål til Monsen, eller benytta de bare ikke anledningen til å spørre hva som får henne til å tro at hun snakker på vegne av alle kristne i Norge?

4 replies on “Ikke i mitt navn”

Egentlig burde spørsmålet kunne besvares med en rask telefon til nærmeste kristne menighet for å sjekke om det faktisk er slik at ingen har giftet seg siden den nye eksteskapslova trådte i kraft. 🙂

En gravende journalist burde nok skaffet tallene for hvor mange ekteskap som er inngått i de forskjellige kristne menighetene i landet og kontaktet Monsen for å få en kommentar.

Ikke sant? Det burde ikke være noen stor jobb. Og likevel lar de utsagnet stå helt på egenhånd. Sløvt og, for min del, ganske provoserende.

Jeg har lyst til å skrike høyt inn i øret til Nina Karin Monsen: – Snakk for deg sjæl!

Hilsen Hanne, som forresten er menighetsrådsleder og støtter helhjertet opp om den nye ekteskapsloven. Og her i soknet gifter folk seg som bare det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *