Categories
Hjerne

Irrasjonalitetsblogg = interessant

For noen uker siden lot jeg meg fascinere av dette TED-foredraget av Dan Ariely om hvilken rasjonell kontroll vi har over våre egne avgjørelser …

… men først i dag har jeg fått med meg at Ariely også blogger, i forbindelse med utgivelsen av boka Predictably Irrational. Der fant jeg blant annet ut hva en indonesisk ærlighetskafé er, og hvorfor Ariely tror de kan komme til å virke mot sin hensikt. Money quote fra bloggen:

Before the financial crisis of 2008, it was rather difficult to convince people that we all might have irrational tendencies.

One reply on “Irrasjonalitetsblogg = interessant”

Denne har ligget i backloggen min en stund, fikk endelig tid til å se den i dag. Finfin video! Irrasjonalitet er et fascinerende tema, spesielt den systematiske sorten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *