Categories
Mat

Jeg er ikke alene

Korianderhaterne organiserer seg! ihatecilantro.com flommer over av ektefølte vitnemål:

I would support any effort to eradicate all cilantro from the world with the exception of a lab somewhere to determine if it has medicinal purposes. It is truly nasty.

Det finnes ingen andre matvarer jeg har så ekstreme følelser for, og jeg er lykkelig over å lese om andre ekstremister. To fnugg koriander er nok til å ødelegge for en full tallerken for meg. Og selv om de to fnuggene tas bort, smaker det fortsatt bedervet av maten. Jeg kan bli småkvalm av lukt av korianderbuketter i asiatiske butikker. Den eller de som kom sammen og vedtok at all “eksotisk” mat skal være nedsnødd i koriander, har mye å svare for.

(Via boingboing)

9 replies on “Jeg er ikke alene”

Koriander er det beste jeg vet! Siden jeg endelig fant ut hva det var som fikk meksikansk mat til å smake så deilig så har jeg brukt koriander i bøttevis.

Men jeg leste noe sted at folk enten liker koriander eller ikke. Husker jeg leste noen artikkel om at det var genetisk men husker ikke hvor.

Godt å høre at det er flere som har et hat-forhold til koriander! Har forsøkt opptil flere ganger, men jeg klarer ikke smaken. :-p Koriander smaker såpe. Veldig parfymert og billig håndsåpe. Og det vil jeg helst slippe å spise.

Jeg har et temmelig avslappa forhold til koriander …! Jeg synes det er heilt greit, men har andre ting jeg liker mye bedre:)

Jeg prøvde forresten av tilbakepinge denne posten — gjorde jeg noe gæernt?

Ingenting galt, måtte bare godkjennes, og det tok sin tid, siden jeg har tilbrakt det meste av dagen uten pc med varmepute under nakken 😐

Gerdur: jeg har sett forskjellige teorier, ja — noen mener vi korianderhatere kan være såkalte supersmakere, som ikke er så veldig supert, siden det stort sett består i å mislike en del sterke smaker.

Elisabeth: nå må jeg nesten spørre, liker du rosenkål?

Hehe. Bedre enn koriander, men for å si det slik: Det er ikke videre sannsynlig at du vil få det servert hos oss. Mitt beste rosenkålmåltid hadde jeg da jeg og søsteren min lekte hester i kjøkkenhagen hjemme, og spiste opp all rosenkålen som var dyrket etter ønske fra min kjære far …

Koriander er to ting. Det ene er busken, og den kan du like eller mislike. Det andre er frøene, de er bare gode, men de må kjøpes hele og bør være lyse i fargen. Knus dem i en morter sammen med pepper og grovt salt, stø på kjøtt, kylling, bare poteter eller annet godt du liker (+ annet krydder og hvitløk). Stek eller grill og jeg kan love deg at du vil elske koriander!

Jeg var som dere, men jeg gikk gjennom en underlig metamorfose og kom ut som en lidenskapelig korianderelsker. Underlig hva noen uker i Østen kan gjøre for den som er lett påvirkelig…Kan det være den gamle olivenleksa enda en gang?
Jeg? Jeg hater dill! Æsj.

[…] … men unn deg å se hvordan deres egen videospiller fungerer — gratis og uten å registrere deg kan du teste instruksjonene for Torsk med middelhavsragu og Kylling med sitron og koriander (akkjasann). […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *