Categories
Mat

Kokebok anno 2007

Når det er “beta” vet du det følger med i tiden og utviklingen, og at det har en nettsamfunnkomponent. Så også matnettstedet Rouxbe, som har noen av de lekreste videoene jeg har sett. Denne traileren i YouTube-kvalitet gir et lite inntrykk:

… men unn deg å se hvordan deres egen videospiller fungerer — gratis og uten å registrere deg kan du teste instruksjonene for Torsk med middelhavsragu og Kylling med sitron og koriander (akkjasann).

Jeg liker det totale fokuset på maten. I motsetning til mat-tv, som jeg også liker, men som ofte blir mye ansikter — og hår, og utringninger, og skliing på gelendre — handler dette overhodet ikke om kokken. Du ser bare hendene til den som lager maten, instruksjonsvideoene er steg-for-steg, og du kan velge å “bore deg ned” for å lære om teknikker og redskaper og tilbehør underveis; for eksempel hvordan du beiner ut and. Voice-overen er ganske behagelig, tempoet er ganske passe, og det er lett å sette på pause om du prøver å holde tritt på kjøkkenet mens videoen spilles. Legg merke til at musikken kan slås av (noe av det første jeg gjorde), og at oppskriften i tekst ligger alltid nedenfor videoen, ved siden av kommentarene. Jeg har registrert meg for en gratis prøveperiode, og skulle jeg velge å betale for meg når den er over, er prisen ca. en glossy norsk kokebok i året; 49 dollar der 15% går til nettstedets eget u-hjelpsprosjekt.

(Via Darren Barefoot)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *