Categories
Feminist Media

Vi som er ødelagt av Det nye

Jeg hører til de som i hovedsak har valgt typiske “jentefag” på skolen – språkfag, litteratur og etter hvert mediefag – ikke for å være “jentete” (trodde nå jeg), men fordi det er fag jeg liker. Naturfag har interessert meg i mindre grad, selv om teknologi i form av datamaskiner har fascinert meg siden jeg begynte å spille Frog og skrive meningsløse små programsnutter i Basic på familiens Trs-80 radio shack en gang på 80-tallet. Dessverre gjorde jeg noe annet også på 80-tallet, noe som kan ha blitt utslagsgivende for min manglende interesse og ikke minst forståelse for naturvitenskapen: Jeg leste jenteblader.

Forskning.no, som har gjort new age og alternativ medisin-skepsis til fanesaker, kan umulig anvende den samme skepsisen på egne skriverier. Eirik slakter en kommentar om kjønnsforskjeller i synet på utviklingslæren, og her ble det vanskelig å la egen slakteredskap ligge. Selve spalten kan du lese her:
Kvinner er fra Eden, menn er fra jungelen (forskning.no 29.01.)

Det er virkelig synd at Sprøytvarsleren er nedlagt – journalisten refererer riktignok til sprøytvarslergeneral Ystenes i artikkelen, men noe sier meg at professoren neppe ville skrevet under på konklusjonene her. Smak på denne: “Så mens guttene storøyd studerer fotografier av overflaten på Venus, leser jentene om hvordan planeten styrer kjærlighetslivet deres. Det skulle være rart om ikke dette på ett eller annet punkt gjorde utslag i de respektive kjønnenes verdensbilder.” Tenk at løsningen har stått i bladhylla på Rimi hele tida! Kjønnsforskerne journalisten ringte, som ikke kunne gi ham gode svar, må føle seg bra teite nå.

Ja, han forsøkte nemlig – forgjeves – å få noen andre til å forklare saken, for “… selv om vi journalister gjerne synser villig i vei om ting vi ikke har særlig snøring på, blir det sjelden god journalistikk av slikt.” Tenk om han hadde greid å holde på den tanken artikkelen gjennom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *