Categories
Mat

Søt etterlysning

En gang for lenge siden, da verden var ung og “sjokoladeboller” var noe havregrynsgreier man kunne lage til jul og ikke et samarbeid mellom Freia og landets bensinstasjoner, hadde jeg oppskrift på en nydelig hvetekake med sjokolade. Bunn og kanter var av søt hvetedeig, og fyllet oppå hadde sjokolade, smør og sikkert noe mer som jeg ikke husker. Oppskriften kom fra et sånt ukebladhefte som forlengst har gått tapt.

Høres det kjent ut for noen? Kunne sikkert prøvd meg fram selv, men jeg er veldig usikker på sammensetningen av fyllet og liker ikke å kaste bort god sjokolade og god gjærbakst …

Lover Fairtrade-sjokolade i posten og evig takknemlighet til eventuell finner/tipser!

4 replies on “Søt etterlysning”

Will do, Eira.

Fikk tips på Twitter om denne: http://www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=958 — men er helt sikker på at det ikke er den, selv om den er i riktig gate (eller snarere bydel). “Min” kake hadde hel bunn, ikke sammensatt av snurrer, og det er mulig den hadde et rutemønster på toppen. Jeg har også totalaversjon mot appelsinskall, så jeg ville nok husket den ingrediensen selv om jeg hadde droppet den.

En klassisk språktabbe på min side førte til at jeg plutselig hadde 5 kg sammalt hvetemel på kjøkken (er ikke alt mel siktet forresten?) så jeg forsket på fullkorn bakst i romjulen og kom på disse Whole Grain Brownies. Jeg endret på oppskriften og brukte kun halvparten av smør og sukker (dvs 100 g av hver) og de ble fabelaktige! Til tross for at de ikke er den gjærbaksten du leter etter kan jeg absolutt anbefale disse brownies til mutter’n som ønsker å lage noe “godt” til barna 🙂

Takk for tipset, Lynn, de ser gode ut! Har ikke prøvd meg på sammaltmel i kakebakst enda, selv om det hender jeg smugler inn litt havre. Det skal det bøtes på snart! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *