Smak

Visste du at det er smakens uke? Det hadde nok ikke jeg visst, heller, hvis jeg ikke hadde fulgt RSSen fra regjeringen.no via Twitter.

Smakens uke gir matglede
Smak er essensielt for matglede og nysgjerrighet rundt mat. Landbruks- og matdepartementet iverksetter Smakens uke for å øke bevisstheten rundt matglede. Smakens uke er en årlig begivenhet

I dag hadde jeg middagsbesøk av noen som ikke spiser rødt kjøtt. Jeg måtte handle på Bunnpris, som ikke akkurat utmerker seg med utvalg på god fisk og fugl, og endte med å gå for kyllingkjøttdeig fra Den stolte hane. Jeg tror kanskje jeg har prøvd samme produkt én gang før — men da kan jeg umulig ha lest på pakka. Jeg syntes det var et sted mellom ironisk og trist at jeg skulle lese følgende fallitterklæring på et ferskvareprodukt samme dag som jeg leste om “Smakens uke”:

Fordelen med noe som ikke smaker så mye i utgangspunktet, er at det tar opp mye god smak.

Kyllingkjøttbollene mine ble ålreite, de, men det måtte utvilsomt litt tilsetning til. Jeg synes først og fremst tingenes tilstand er ganske traurig når kyllingkjøtt markedsføres som smakløst.

Takk og lov for at vi i Stange og Holte har fått produsenter som selger fugl det smaker av, selv om tilgjengeligheten er varierende. Jeg håper bare de klarer å utvide i et marked der “smakløst” tydeligvis er i ferd med å bli en hedersbetegnelse …

You May Also Like

About the Author: Jorunn

2 Comments

  1. Aha, det var jo litt å forutsette. Takk, jeg lærer noe nytt hver dag! Da skal jeg i hvert fall passe på at 2.-8. november er helt fri for kylling fra gul plastbakk 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *