Botanisk og kulinarisk i Dublin

Telopea Speciossima

Jeg har hørt mange slags skryt fra folk som har vært i Dublin, men aldri har jeg hørt noen nevne National Botanic Gardens i Glasnevin, en 10 minutters svipptur med buss nr. 19 fra O’Connell Street. Men den er virkelig verdt å få med seg; stor, velholdt og nydelig anlagt. Og, ikke minst, den er et kjærkomment grønt pustehull utenfor bytråkket (ikke et vondt ord om bytråkk, men alt med måte osv.)

Hothouse in Midday Sun

Ikke visste jeg at Wittgenstein var så glad i å ha det varmt og klamt, men han likte altså å sitte i hagens palmehus, en forkjærlighet som deles av denne drivhusgjesten:

Wittgenstein's soul mate

(Alle bildene mine fra botanisk hage finnes her.)

Ellers må jeg si at maten i Dublin var betydelig bedre enn sitt tilsynelatende frynsete rykte.
Noen kjappe tips:

  • Hopp over Writer’s Museum — forfattere hører ikke hjemme på museum! — men få med deg Chapter One Restaurant i museumskjelleren. Litt fancy, men de aksepterte i hvert fall turistantrekk rundt lunsjtid. Spiste en kolje med syltet sitron-smør som jeg ikke glemmer med det første.
  • Prøv Café Bar Deli for god stemning, bisarre pizzakomboer (libanesisk lam, feta og aubergine var godt — jeg sto over den med rosmarinpotet) og andre chips-frie retter.
  • Jeg hadde lest flere anbefalinger av kafé/restaurant Gruel i Dame Street, men kan ikke si det er et sted jeg ville anbefale videre utfra lunsjen vi hadde. Hjelper heller ikke at de åpna to og en halv time seinere enn det sto på døra, slik at planene om å prøve frokosten deres gikk i vasken.
  • Derimot kan jeg skrive under på alle reiseguidene som anbefaler Queen of Tarts — både den bittelille originalkafeen i Dame Street og den store avleggeren i Cow’s Lane. Sjarmerende interiør, hyggelig betjening og nydelige kaker. Suppene og sandwichene så gode ut, de også.
  • Blir du lei av poteter eller bare føler for veldig god kinamat, anbefales restaurant Good World i South Great Georges Street, rett oppi gata for Café Bar Deli.
  • Like ved Good World ligger markedsarkaden, og der inne finner du frokost- og lunsjstedet Honest to Goodness, som lager alt inkludert brød på stedet. Croque madame til frokost er kanskje ikke godt for hjertet, men det gjorde veldig godt for en sulten sjel.

Afternoon tea, queen style

You May Also Like

About the Author: Jorunn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *