Categories
Mat Media

Sin vekt i ost

Grandiosa-produsenten er ufattelig flink. Jeg kan ikke si annet. Å lage et så stusselig produkt, klare å gjøre det så populært, og attpåtil skaffe seg så mye gratis omtale. Nyss var den store nyheten at Grandiosa kom uten paprika. Endelig, for de som måtte ha frykta at det var for mange vitaminer oppå cellulosen.

Så hva er nyheten nå? Jo, grandis uten paprika er dyrere. The shock! The horror! Alle vet jo at usunn mat er billigere enn sunn mat, og her burde prisen falle når man fjerner 50 gram eller så med paprika. Åpenbart. Så hvorfor prisøkningen? Jo, man har kompensert for paprikaen:

– Det er ti prosent mer ost i den nye varianten, og vi bruker norsk ost. Det er en av de aller dyreste råvarene du kan bruke, sier [infodirektør i Stabburet].

Dette var nytt for meg, som minnes mange råvarer som har fått bankkortet til å skjelve langt mer enn den siste gaudabiten, uten at jeg lever veldig luksuriøst. Men hvis norsk gulost virkelig er i ferd med å gå forbi produkter som kobe-oksekjøtt, gåselever og safran, har vi kanskje funnet svaret på hva nasjonen bør satse på når oljå tar slutt?

3 replies on “Sin vekt i ost”

Hm.. Vel, men ost er jo ganske dyrt, jeg spiser det iallfall ikke! Ehm, eller var det fordi jeg er melkeintolerant.. Nei, vent..

Det verste av alt er at denne posten tvinger meg til å ta et oppgjør med det faktum at når jeg tenker over det, synes jeg at Grandiosa er godt. Jeg synes at mozzarella og Jarlsberg utgjør den perfekte pizzaosten, kanskje med unntak av mozzarella, Norvegia og Jarlsberg. Denne kjærligheten vokste fram i meg da jeg bodde i utlandet, men det er ingen unnskyldning. Hjelp!!

ER DET SERIØST? Kostar verkeleg grandiosa utan paprika meir enn med!? Det er jo heilt bak mål! Og kva i all verden skal ein med meir ost? Ostemengda er vel grei nok den? Eller…?

At det skulle være mer ost må være ren nødløgn for å prøve å rettferdiggjøre en høyere pris. Jeg tipper mengden ost er akkurat den samme som den har vært. Uansett skjønner jeg ikke hva folk ser i Grandiosaen – den er både smakløs og usunn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *