Categories
Detteoghint

Islandsk jul

På morgenkvisten har jeg latt meg fascinere av Gerðurs skildring av islandsk juletradisjon, som jeg må tilstå at jeg visste fint lite om fra før. Det finnes nok langt mer fjerntliggende land jeg visste mer om juletradisjonene til. Jeg fant litt mer om jólasveinarnir og de skumle foreldrene deres her.

2 replies on “Islandsk jul”

Det får’n si! Det var noe å stri med før jul for et stakkars barn. (Er glad min islands-frelste far ikke fikk snusen i dette før jeg var trygt ute av heimen.) Lurer på hvordan islandsk barne-TV før jul arter seg? Noe sier meg at blånissenes rampestreker blekner i forhold til hva deres islandske slektniner kan finne på …

Ikke sant? Jeg er også imponert over at det er mulig å leve med en slik juletradisjon og ikke komme ut av den med et veldig traumatisk forhold til poteter 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *