Categories
Blogging Media

Lokalradio for it-bransjen

Jeg er ikke noe radiomenneske — har ikke tålmodigheten til å ha radio på i bakgrunnen og ikke hukommelsen eller vanen til å huske å slå på for de programmene jeg faktisk vil høre. Siden jeg fikk mp3-spiller har jeg hørt en del på IT Conversations. Modellen deres er genial, og jeg skulle bare ønske Nrk kunne tilby for eksempel Hallo i uken og Språkteigen for nedlasting.

I det siste har jeg lyttet til flere av Halley Suitts Memory Lane-programmer og opptil flere utgaver av The Gillmor Gang, stort sett interessant alt sammen, selv om sistnevnte har en tendens til å trekke i langdrag. I det hele tatt er det noe med IT Conversations som minner meg om Radio Pollen på 80-tallet. Enkel produksjon, mye og ikke veldig godt strukturert prat, det er ikke alltid spesielt enkelt å holde styr på hvem som snakker, og det utføres ingen redigering å snakke om, selv når sendingene er i opptak og ikke direkte. Dette er bloggsfærens og IT-bransjens “lokalradio”, som nok også nyter godt av noe av den ekstra tålmodigheten som gjerne blir en lokalradio til del, fordi en tross alt kommer fra det samme stedet, snakker den samme dialekten og vet at ingen av oss strengt tatt er altfor profesjonelle på dette. Halley Suitts fnisete stil ville neppe passert i P2, men i dette småprataktige formatet hvor hun likevel får folk som Joi Ito og David Weinberger til å drøfte interessante problemstillinger, fungerer det faktisk.

One reply on “Lokalradio for it-bransjen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *