Categories
Nett

Så var det Gmail

Her om dagen fikk jeg plutselig en Gmail-invitasjon. Jeg hadde ikke hoppa opp og ned for å få den, men har nok utvist stor nysgjerrighet på hvordan Gmail ser ut fra innsida, så jeg var godt fornøyd med å bli invitert. Det kan se ut som jeg var Gmails første Jorunn, og det skal innrømmes at det er litt kult å ha fått jorunn@.

Som webmail betrakta, er Gmail langt mer snasen enn de fleste andre jeg har sett og prøvd, men for all del – det *er* fortsatt webmail (selv om det har begynt å dukke opp eksterne tjenester som gir deg POP-tilgang; Gmail har hjelpe meg allerede rukket å få sin egen dmoz-kategori).

Konseptet likner, som jeg visste på forhånd, på Operas integrerte e-postklient, som er den jeg selv bruker til daglig og stort sett er veldig godt fornøyd med. Jeg liker Gmails mulighet til å lage mine egne merkelapper, men kommer nok for det meste til å holde meg til Opera.

Det som uten tvil er aller mest vellykka med Gmail, må være markedsføringa. Her har en fått folk på knærne for å tigge og be og tilby seg å betale for en gratistjeneste. “Viral markedsføring” som funker er markedsførerens drøm. En gang i tida var Hotmail kongeeksempelet; det fantes ikke mange webmailtjenester, og den obligatoriske signaturen med peker til hotmail-sidene hvor du kunne få egen konto, gjorde susen i seg selv. I dag er webmail overalt. Hvordan konkurrerer du da? Ved på fiffig vis å gjøre webmailtjenesten din til et knapt gode og gjøre den “invitation only” à la Orkut. Hatten av for Googles pr-avdeling for denne historien. (Hvis de nå bare kunne få en logo som ser mindre ut som en aprilspøk…)

Jeg har lest påstander om at Gmail “har gjort e-post morsomt igjen”. Den påstanden følger jeg ikke helt, men den har jammen gjort folk opptatte av webmailtjenester igjen. Har også hørt flere si at de er spente på Hotmails mottrekk, og det kan jeg være enig i. Lagringskvotene er på vei opp både her og der. Jeg er også spent på hva som skjer når eksklusivitetskortet er utspilt og alle som ønsker seg en Gmail-konto uten videre kan få en. Hvor mye vil tjenesten skille seg fra konkurrentene da?

Hvis du har lyst til å finne ut om Gmail gjør e-post mer morsomt, har jeg fått seks invitasjoner å dele ut. Gi meg et vink i kommentarene eller pr. e-post.

3 replies on “Så var det Gmail”

Vinke, vinke! Jeg er visst den eneste bloggeren som ikke har fått noen slik invitasjon. Og ja, jeg er for tiden kjempemisunnelig. Hvis noen kunne gjort noe med det, finner jeg opp en kreativ premiering!

Hei!
Du har vel ikke tilfeldigvis lyst til å avse en slik invitasjon til meg ?
Har lett på nettet, men ingen av de jeg har kontaktet har hatt flere invitasjoner igjen.
Så nå krysser jeg fingrene, og håper du kanskje kan hjelpe meg ??

Hei Jorunn!

Her får du en til kommentar.

Og foruten den så håper jeg selvsagt på en innbydelse til gmail! 🙂

Kanskje det endelig skal bli mulig å spare eventuelle vedlegg man får i mail nå. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *