Categories
Film&tv Mat

Pølser og kalkun

Oslos beste pølsekiosk ligger virkelig i Waldemar Thranes gate, cirka tjue meter fra jobb. Klemt inne blant høye bygninger, den har ikke engang et ordentlig skilt, men jeg har hørt den omtalt som Syverkiosken. Stusselig og nedslitt utenpå, men inni, å, inni, har de nytrukne wienerpølser fra slakter Skoglund, tjue sorter sennep og den hyggeligste pølsekioskbetjening en kan tenke seg. Selv har jeg visst nådd stadiet i kundeforholdet hvor det bak disken huskes hva jeg skal ha på (ketchup og sterk sennep, ingenting stæsj). Og da jeg i dag på vei til kino supplerte mine to spesial (pølser med brød og lompe) pliktskyldigst med et eple, ble jeg jammen spurt om jeg ville ha det vaska. “Det er hyggelig å servere gode pølser”, står det på en håndskrevet plakat de av og til har framme. Og de ser virkelig ut til å mene det. Nevnte jeg at pølsene er gode?

På kino så jeg Dagboken, som hadde sine lyse øyeblikk, men mesteparten av tida framsto som en parodi på seg selv, ikke minst da annen verdenskrig ble oppsummert på tre minutter med voice-over, komplett med bestevenn drept av bombe og frivillig sykepleiertjeneste. Hjelpe meg.

7 replies on “Pølser og kalkun”

Hm. det er en stund siden jeg fulgte med på rangering av byens pølskiosker, men en ting er sikkert. Sist jeg var med på en omfattende diskusjon om emnet var det full enighet om at pølsebrød er noe tull. Det skal være lomper. og de bør være nokså ferske.

Nå er jeg i utgangspunktet lompetilhenger selv, jeg, men har funnet ut at kombinasjonen er ganske ultimat – det blir rett og slett mer mat av det, dessuten er det en egen glede å bestille en “spesial” 😉

Det er noe eget ved lomper som bare er noen timer gamle.

Når det er sagt bør jeg vil innrømme at etter en periode med mye jobb i Tyskland er det blitt lengre mellom de norske wienerpølsene. Tyske varianter, servert med en skive rugbrød og en stor klatt sennep er det en frafallen er henfallen til.

Det er pølsekiosken vis á vie (på andre siden av) Sats i Waldemar Thranes gate? Rett på hjørnet der? Tenk at jeg har jobbet i det strøket der i flere år og aldri tatt turen innom der, iallefall ikke som jeg kan huske.. *gremmes*. Får vel ta turen innom en dag jeg er i nærheten igjen.

Tips til andre gode pølseboder eller andre rask-matsteder nede i sentrum?

Jeg bodde helt nederst i Bjerregaardsgate for noen år siden, og hadde kort vei til Sjuer’n. Mmmm …
Ang. lompe vs. brød, går jeg for to lomper. Ferske, vel å merke. Mer mat enn en lompe og mye bedre en pølsebrød!

Kjenner noen som sverger til vaffel (grøss) …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *