Categories
Litteratur Teknologi

Jeg, indisk e-bokkunde

Ferien nærmer seg omsider for alvor, og planene om heldigital lektyre står ved lag. Her om dagen da jeg ville undersøke om Hugh MacLeods bok fantes i epub-format, kom jeg over boka på a1books India og ble nysgjerrig. Hvordan var prisene, og solgte de internasjonalt?

Prisene viste seg å være gode sett med norske briller — stikksammenlikninger tyder på at de ligger rundt 15% under Waterstone’s i pris, utvalget er bra og godt kategorisert (særlig sammenliknet med Waterstone’s), og den eneste advarselen jeg fikk da jeg registrerte meg, var at de ikke sendte internasjonalt. Ikke en hindring for e-bøker, som kjent.

Jeg fant meg ni titler og betalte totalt 4975 rupi, eller 656,70 kroner. Formatene de forhandler, er epub, pdf, Microsoft Reader og Mobipocket, dessverre fant jeg ikke noen måte å søke bare etter bøker i epub på, og søket resetter seg fra “ebooks” til “books” for hver gang, men det funket ikke så verst alt i alt. Ebokhandlere har såpass mange mil igjen å gå i brukervennlighet at a1books foreløpig kommer ut blant de beste i min bok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *