Categories
Bibliotek Blogging Litteratur Osloboer

Rabbinerens katt og andre lesegleder

Jeg har blitt en veldig trofast bruker av Deichmans Grünerløkka-filial. Den er ikke så stor, men den er fantastisk hyggelig, ligger fint til i vår del av byen, og ikke minst ligger det utmerkede serieteket i andre etasje.

I dag skal jeg levere tilbake fabelaktige The Rabbi’s Cat, en nydelig grafisk roman fra 30-tallets Algerie, som ifølge serietekaren kommer på norsk i løpet av året. Anbefales på det varmeste, uansett språk.

Classic library bookmark Selv om utvalget på Grünerløkka ikke er enormt, er det verdens smaleste sak å bestille fra Deichmans store magasin via nettet og plukke boka opp i sin egen filial. Nylig lånte jeg ei bok fra tidlig 1900-tall, som var utstyrt med Deichman-bokmerke i snor fra bokryggen. En tradisjon jeg synes godt kunne tas opp igjen, gjerne med gjenopptrykk av dette fine, gamle bokmerket med formaninger om å skåne bøkene fra smudsige hænder. Nå som en ikke lenger fester kortlommer med Udtog af Reglementet på omslaget, mener jeg.

På bloggfronten er min ferskeste leseglede Read Roger, en fremragende såpekasse for barnelitteraturmagasinredaktør (puh!) Roger Sutton. Gode kommentatorer har han også, og det vet en jo å sette pris på 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *