Categories
Bibliotek Teknologi

Wikipedia og bøker

Visste du at når et ISBN-nummer i Wikipedia er en peker, går den sannsynligvis til en side med biblioteksøk, som også inkluderer Norge?

Dette fant jeg ut via kommentarene til a href=”http://www.theshiftedlibrarian.com/archives/2005/05/09/library_link_isnt_a_good_way_forward.html”>en hissig posting fra Jenny “Shifted Librarian” Levine, som lurte på hvorfor noen hadde fjernet direktepekeren til et amerikansk biblioteksøk som hun hadde lagt til i artikkelen om den evinnelige Dan Brown-boka du vet.

Wikipedias Booksources er bedre enn som så, den gir deg pekere til bibliotekkataloger verden over, inklusive Bibsys! Funksjonen har kanskje ikke vært overmarkedsført til nå (når selv ikke Jenny Levine kan ha fått det med seg), men jeg blir stadig imponert over hva Wikipedia-folket har tenkt på og tatt høyde for.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *