Categories
Bibliotek Nett

God nestenblogg om bibliotek

Tord Høivik på Høgskolen i Oslo skriver interessant om informasjonsvitenskap, teknologi og bibliotekpolitikk på sidene sine. Blant annet skriver han glimrende om å få bibliotekarer til å skrive seg synlige: Nulla dies sine linea — Skrivetrapp for tenkende bibliotekarer.

I artikkelen oppfordrer Høivik blant annet til blogging og kommentering i blogger, og han kommenterer selv ofte i Blogg og bibliotek. “På sporet”, hans egen hovedside, er mer eller mindre en weblogg, men har verken RSS eller mulighet for kommentering eller pinging av artikler. Jeg skal gjøre et hederlig forsøk på å holde den på radaren likevel, siden Høivik selv har mye interessant på sin radar, men håper bloggen hans blir litt lettere å kommunisere med etter hvert.

One reply on “God nestenblogg om bibliotek”

Hyggelig å høre! Det aner meg at Digital & sosial fungerte som radar i dette tilfellet. Jeg må ta en skikkelig vurdering av de tekniske spørsmålene du antyder. Jeg startet med nettpublisering for å undervise – og nå vil jeg bruke nettet i forskning – men jeg liker bloggens frie og fleksible form. En kommentarfunksjon (må programmeres inn) kommer nok neste år – men jeg vil tenke mer på bloggverktøy som mulighet eller supplement. Første forsøk – med bloggen Plinius på Blogger – er i gang: http://plinius.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *