Categories
Blogging

Dagblabloggen revisited

Hvorfor har ingen av Dagbladets bloggere blogga Torill Mortensens artikkel om Dagbladets blogger, som sto på trykk lørdag? Sannsynligvis kan svaret være at det i praksis er ganske få av dem som blogger jevnt og trutt. Jeg har gått og fundert på en oppfølgingskommentar om dagblabloggene selv i det siste og synes Mortensens artikkel er interessant, men jeg er litt mindre opptatt av Rune Røstens titler.

Det er uansett enkelt å være enig i at samlebloggen, som viser de siste oppdateringene på tvers av forfattere, er komplett retningsløs. Likevel har det blitt den greieste av bloggene å gå inn på, rett og slett fordi oppdateringstakten for hver enkelt dagblablogger som nevnt ikke er videre høy (og ingen pinger weblogs.com). Men ett soleklart unntak finnes – Helge Øgrim, som likner mer og mer på en vanlig blogger, nærmere bestemt av bloggerrasen kjent som “warbloggere”. Jeg husker faktisk å ha sett ham peke til Bjørn Stærk, som også er en av de få etablerte bloggerne jeg har sett kommentere i dagblabloggene, i en posting. Forbindelser til andre blogger glimrer ellers totalt med sitt fravær i de andre bloggene der til nå, og jeg kan heller ikke huske å ha sett at noen av dagblabloggerne kommenterer hos hverandre, noe som ikke ville vært så unaturlig gitt at feks. nevnte Øgrim og Jan Thoresen ser ut til å ha ganske ulike oppfatninger av USAs utenrikspolitikk.

Begge disse to er forholdsvis aktive, men det finnes faktisk minst én i forfatteroversikten som aldri har publisert en eneste posting. Jeg lurer på om ikke Dagbladet ville gjøre bloggsatsingen sin en tjeneste ved å sjalte ut de bloggerne som aldri eller nesten aldri blogger og profilere de som virkelig går inn for det litt tydeligere?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *