Categories
Opphavsrett

Ingen privatkopiering for ikt-bransjen?

Jeg har tidligere flagget min interesse for Per-Morten Hoffs bruk av det utmerkede uttrykket “tyttebærtass”. Nå er han intervjuet igjen, og denne gangen skjønner jeg ikke helt hva han sier. I digi.no-artikkelen Bedrifter bør lete etter ulovlig film og musikk står følgende:
IKT-Norge-sjef Per Morten Hoff minner om at selv om kopiering til privat bruk er tillatt, betyr ikke dette at slikt er forenlig med god bransjeetikk for ansatte i IKT-næringen.

Hva skal det bety? Nå er det ikke uvanlig å kreve “mer enn loven” for ansatte i enkelte bransjer – hva journalister bør og ikke bør være involvert i, er for eksempel en evig (og ganske selvtilfreds og kjedelig) diskusjon. Men her skjønner jeg virkelig ikke hva som menes. Kopiering til privat bruk er en rettighet etter gjeldende norsk lov. Kanskje mener Hoff at ansatte i ikt-bransjen bør holde seg unna gråsonene? Utfra konteksten kan det virke som han snakker om nettverksspredning av kopier, men da er det pussig at det eksplisitt refereres til retten til privatkopiering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *