Categories
Film&tv Litteratur

Burton + Manson = passe gal Dahl?

Tim Burton planlegger en innspilling av Charlie og sjokoladefabrikken – hvis Roald Dahls arvinger sier ja, skriver Guardian Books. De skal ikke ha vært overbegeistra for forrige filmatisering, der Gene Wilder spilte Wonka (jeg har ikke sett den, noen som har?) Mer friskt kan det bli nå, når Marilyn Manson skal være interessert i å spille Wonka! Spørs om han slipper til, men det kunne vært spennende. Han er ikke nettopp noen svigermorsdrøm, den gode sjokoladefabrikkeier, heller. Jeg blir småsyk av å se på øynene til Manson, men Bowling for Columbine viste i hvert fall at han har et forbausende godt, om enn skummelt utseende, hode på skuldrene sine. Alex Rosén har jo forresten tatt luven av skumle-Manson én gang for alle ved å påvise at han kjører Volvo…

Jeg håper i alle fall Burton får grønt lys, jeg tror han og Dahl ville kunne matche hverandre finfint. (Via The Shifted Librarian)

4 replies on “Burton + Manson = passe gal Dahl?”

Willy Wonka and the chocolate factory er en VELDIG amerikansk musikalfilm. Jeg synes den er greit, men det blir liksom for mye av alt.

Charlie og Sjokoladefabrikken var en av de store bokopplevelsene mine som ung, så det skal kanskje noe til å lage en filmatisering som når opp til de bildene som ble laget oppe i mitt eget hodet.

Jeg forstår også godt hvorfor Roald Dahl syntes fokuset ble satt for mye på Willy Wonka. Som han sier, boken er om Charlie, ikke Willy. Forhåpentligvis klarer Tim Burton å lage en film som er Roald Dahl’s fortelling verdig.

Filmen burde du kunne finne billig på DVD rundt omkring (har sett den mange steder)

http://us.imdb.com/Title?0067992

Vet du, utfra mine egne fordommer fra før og det du sier, tror jeg egentlig jeg står elegant over musikalversjonen med Gene Wilder. Takk for advarselen 😉 Nei, Barnebøkene Som Gjorde Inntrykk er det ikke lett å filmatisere “riktig”, men jeg mener det blant annet finnes opptil flere Astrid Lindgren-filmatiseringer som viser at det er fullt mulig. (Og apropos amerikanske versjoner er Pippi på amerikansk visstnok temmelig grufullt.)

Jeg synes den versjonen med Wilder er ganske artig, jeg, men så elsker jeg musikaler, da (folk som bryter spontant ut i harmonisert sang og synkronisert dans – det finnes ikke noe bedre). Det jeg ikke likte med den er at de har endret plottet, sånn at Charlie også smaker på noe han har fått beskjed om å holde seg unna – han gjør det godt igjen på slutten, men det ødela liksom hele greia litt.

Håper arvingen lar Burton få lov. Manson som Wonka?! Det må jeg se 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *