Categories
Nett

Anbefales: Den vakreste kvinnen

Tenk at det har kommet en ny, interessant, oppdatert, velskrevet, norsk bok om Internett. Det er ganske mye på én gang! Jeg har lest Jan Omdahls bok Den vakreste kvinnen i verden og er veldig godt fornøyd. For den som selv er godt oppdatert på tema som opphavsrett, personvern, nettverksforskning osv, er det kanskje ikke så mye nytt der i den forstand, men Omdahl stiller mange interessante spørsmål, er engasjert og personlig. Noen steder blir det litt mye av det siste – jeg kunne godt vært foruten et par av sidene om duppedittdilla og hadde gjerne sett litt mer om åpen kildekode-bevegelsen i stedet, for eksempel, og vekten på egne erfaringer fra dotcomperioden gjør at det blir vel mye snakk om Razorfish. Men Omdahl rekker over utrolig mye, han skriver med humor og ironi både på egne og andres vegne og argumenterer godt for seg. Det jeg egentlig savner aller mest i boka, er et stikkordregister, som så ofte i norske fagbøker, selv lærebøker. Dessuten synes jeg det er fascinerende at Press forlag gir ut en så oppdatert og savvy bok om nettet og selv ikke ser ut til å ha noe nettsted å presentere den på.

Muligens var jeg programforplikta til å like denne boka – jeg tror det må være første gang Kulturnett er nevnt i bokform, Omdahl siterer nemlig Eiriks spalte om bokbransjens tvilsomme sengekamerater.

For øvrig: Trækkbækk er nyttig. Via Jarle, som hadde trækkbækka en av mine postinger, fant jeg kakeboksen (tøff url!), som blant annet kommenterer Omdahls bok. Og hey presto var jeg minna på mine egne planer om å blogge dette.

6 replies on “Anbefales: Den vakreste kvinnen”

Herlig, herlig – men farlig, farlig… Det kom en trackback fra deg på min posting om Google Alert, som du igjen hadde plukka med deg på Huftis’ blogg. What tangled webs og alt det der 🙂

Neste Last Thursday: “Farvel TV, velkommen web-TV – et paradigmeskifte er på gang!”
Fra Last Thursday’s nettsted: De store TV-stasjonene i verden er i ferd med å feste grepet på internett. Nesten alle…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *