Categories
Programvare

De som bør frykte pingvinen

“The evidence is now overwhelming that Linux, once a symbol of software’s counterculture, has become a mainstream technology”, står det i denne artikkelen om Linux i NY Times. Er jeg som linuxfersking plutselig mainstream i stedet for motkulturell? Det var jo ikke planen 🙂 Men artikkelen tar opp mer vesentlige ting enn om RedHat-bruken min gir meg nerdeaspirantpoeng eller ikke. Blant annet at Linux nok truer kommersielle Unix-versjoner mer enn Windows i første omgang, men at det som virkelig er trua, er ideen om proprietære operativsystemer som sådan. Det sier i hvert fall en av de som skreiv rapporten med den vakre tittelen “Fear the Penguin” for firmaet Goldman Sachs til NYT. Prøver å finne selve rapporten, skal legge ut peker her hvis jeg finner den seinere.
(Du må registrere deg for å lese NYT-artikler, men det koster ikke noe.)

One reply on “De som bør frykte pingvinen”

Pingvinen ruler igjen
Operating System Sucks-Rules-O-Meter holder fortløpende oversikten over populariteten til operativsystemer ved å søke på ordkombinasjoner med “sucks” og “rules/rocks” (henholdsvis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *