Categories
Detteoghint

Alle veit jo det

Dagbladet skriver om Norway Consulting Group, (i klassisk slurvestil omtalt som “Norwegian Consulting Group”), en svindeloperasjon som prøver å lokke til seg troskyldige nettbrukere som har lyst til å kaste penger etter folk de ikke kjenner. Interessant nok brukes uttrykket “Nigeria-svindel” selv om det ikke er lagt fram beviser eller tegn på at det er noen kobling til Nigeria eller nigerianere her. Kanskje Nigeria i likhet med Google må finne seg i å ha blitt en generisk betegnelse?

Men til poenget, nemlig hvordan en skal gjennomskue at nettsidene deres er svindel, foruten kombinasjonen av en norsk adresse (faktisk min arbeidsgivers) og et kartutsnitt fra Wien(!) En av personene som ufrivillig har fått navnet sitt brukt på sidene, sier:

– For meg ser det bare helt latterlig ut. Er man norsk, og ser to ganger på for eksempel kontaktsiden, må man jo bli mistenksom.

Hun stiller seg også kritisk til firmaet åpningstider, eller offise hours, som de liker å kalle det. De er ikke akkurat typisk norske, åpningstidene fra 10-18 mandag til fredag.

Så det er den delen en bør reagere på — hvis en er norsk, da. Ikke rart en mener nye nordmenn trenger lærebok i det typisk norske!

3 replies on “Alle veit jo det”

Godt poeng — men når du nevner det, har ikke hele den fotgreia blitt borte? Er ikke det litt mistenkelig? 😀

Nigeria i Oslo?…

Har nigerianerne som prøver å lure av vesterlendinger pengene sine flyttet til Oslo, og dessuten til samme bygning som jeg jobber i?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *